Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2020. 11. 29, , Taksony, Ilma, Filoména, Brenda napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 9833215

Magyarországon és világszerte is reneszánszukat élik a veterán járművek, az ezekkel foglalkozó könyvek, kiállítások. Egyre többen érdeklődnek a régi motorok iránt. Ezek közül számunkra különösen kedvesek a Pannónia és Csepel gyártmányok, hiszen ezek magyar termékek, így nemcsak technikatörténeti szempontból érdekesek, hanem egyben nemzeti kultúránk részét is képezik. Méltán lehetünk büszkék ezekre a magyar csodákra, hiszen mind teljesítményadataik, mind minőségük és tartósságuk szempontjából az élvonalba tartoztak. Hosszú élettartamuk legjobb bizonyítéka az, hogy számos, több évtizedet megélt motor mind a mai napig üzemképes. A Pannónia motorkerékpár fogalom: magyar motor magyar embereknek magyar utakra. Településünkön jó páran voltunk és vagyunk, akik a fenti értékeket sokra becsüljük, fontosnak tartjuk ezek megőrzését, továbbadását. Emellett szeretjük a motorozást, mely egyben egyfajta szabadságot is jelent, és hiszünk abban, hogy minden kis közösség hozzájárul a nagyobb közösség fejlődéséhez, sikereihez.

  

Ennek szellemében, ilyen célokkal jött létre klubunk önszerveződő módon 2005. március 15-én 13 ladánybenei alapító taggal: Benke Péter, Hábencius László, Jobbágy István, Koller József, Könyves Tibor, Lakos László, Lénárt András, Rácz Nándor, Rácz Sándor, Palakovics Csaba, Skultéti Tibor, Takács Károly, Takács Viktor. A tagokon kívül széles baráti és támogatói kör segíti klub tevékenységét. A kör tagjainak egyenviselete a Magyarország emblémával ellátott, Ladánybene feliratú, Pannonia motorkerékpár emblémás póló, melynek hátoldalán a falu címere és az alapítás éve látható. A motoros baráti kör védőszentje Szent Kristóf, aki az utazók és úton lévők védelmezője.

Kezdettől fogva törekedtünk arra, hogy részt vállaljunk a falu életében, a rendezvényeken részt vegyünk, megmutatkozzunk, népszerűsítsük a magyar veterán motorkerékpár-sportot. Ugyanakkor igyekeztünk külső kapcsolatokat is kiépíteni, kialakítani saját arculatunkat, illetve megteremteni az alkalmakat saját rendezvényeinkre.

A hamar elfogadottá és népszerűvé vált motoros felvonulásokon kívül a falunapokon a motorok megtekinthetők. Idén már második alkalommal sikerült települési összefogással és a Maróti Kft közreműködésével a Veteránmotor- és Technikatörténeti Tablókiállítást megrendezni, melyet a felnőtt látogatókon kívül az óvodások és iskolások is megtekintettek. Reméljük, hogy ez a későbbiekben rendszeres rendezvénnyé válik két-háromévente. Ebben az évben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Veteránmotor Találkozó és Túra a Centenáriumi Falunap keretében. Erős kapcsolatot ápolunk más települések motoros egyesületeivel (a teljesség igénye nélkül): Csemő és Térsége Veteránmotor Klub, Kunszentmiklósi Öreg Motorok Baráti Köre, Duna-menti Veterán Jármű Klub, Szolnoki Veterán Autó- és Motor Klub, MGTSZ (Magyar Gépjárművek Túraszövetsége), kölcsönösen képviseltetjük magunkat egymás rendezvényein. Emellett a klub tagjai rendszeresen összejönnek, közös kirándulásokat szervezünk, illetve a veterán alkatrészbörzéket látogatjuk. Rendelkezünk saját honlappal, mely beneipannoniasok.uw.hu címen érhető el. Létszámunk folyamatosan növekszik, szívesen fogadjuk az új tagokat, különösen a fiatalabb generáció képviselőit, hiszen egyszer majd ők viszik tovább a nevet és mindazt, amit ehhez fűződően tőlünk tanultak, kaptak: nemcsak a technikai, megtanulható dolgokat, hanem a klub szellemét, az összetartást, az értékek tiszteletét. Úgy érezzük, példaértékű a klubközösségen belüli összefogás, az egymásnak történő segítségnyújtás. Ez teszi lehetővé, hogy mindig jó a hangulat, hogy mindent meg tudunk oldani, hogy soha nem adjuk fel, röviden: MAGYAR MOTOR – MAGYAR SZÍV!

Korábbi veteránmotor-kiállításról készült képek:

 

 

 

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

Szüreti felvonulás